>

کشف استعدادها

چکیده کوتاه مطلب

Discover talents

اهمیت استعدادیابی بسیار بالاست. هیچ‌کس بدون یک سری از سلاح‌های مورد علاقه خود، به نبرد نمی‌رود. در زندگی حرفه‌ای ما نیز، این سلاح‌ها توانایی‌ها و مهارت‌هایمان هستند. آن‍ها در جایگاه قدرت اول و آخر ما قرار میگیرند. این استعداد ها می توانند ما را از هر زاویه ای نشان دهند. زیرا در واقع درون ما را تشکیل میدهند.

کشف استعدادها باعث می شود تا مهارت هایمان، ما را در موقعیت‌های هیجان‌انگیز قرار داده؛ و دنیایمان را بزرگتر و گسترده تر کنند. اما همیشه زبان این را نداریم؛ که استعدادها و مهارت‌های خود را جلو دیگران شرح دهیم. البته این مسئله تا اندازه‌ای به خاطر این است که، ما عمدا به آن‌ها فکر نمی‌کنیم. و سعی نمی کنیم تا استعداد یابی خودمان را انجام دهیم.

استعداد یابی چیزی نیست که وقتی روی صندلی نشسته‌اید بتوانید مثل یک لیست خرید آن‌ها را روی کاغذ ردیف کنید. مگر اینکه در حال تکمیل کردن رزومه و یا پروفایل خود باشید. و جالب است بدانید که ما، عمدتا با ترس و وحشت این کار را انجام می‌دهیم.

بنابراین، با تلاش برای فکر کردن به توانایی‌ها و مهارت‌هایمان سعی خاصی برای فکر کردن نیاز نیست. و یا زمانی که این کار را انجام می دهیم، از این کار هیجان‌زده نیستیم. جای تعجب ندارد که چه در هنگام نوشتن و چه به صورت کلامی، ما معمولا به سادگی از دسته‌ای از چیزهایی که در توصیف شغل فعلی مان یافت می‌شوند، صحبت می‌کنیم. بسیاری از نقاط قوت را نمی توان در هر توصیف شغلی یافت. زیرا استعداد یابی فردی، ترکیبی از مهارت‌ها و تجربیات یادگیری و توانایی‌های طبیعی هستند. همیشه خوب است که استعداد و مهارت‌های خود را درک کنیم. اما این موضوع به اندازه وقتی که به دنبال تغییر شغل هستیم، اهمیت بالاتری پیدا می کند.

کشف استعدادها

کشف استعداد درونی با خود آگاهی، برای دست یابی به اهدافی در زندگی درسی و شغلی و…؛ خود آگاهی بدین معنا، یکی از مهارتهای مهم زندگی است، و منظور ازآن این است که انسان ویژگی های اصلی شخصیت یعنی افکار، باورها، ارزش‌ها، هیجانها،تمایلات، و آرمانها، نقاط ضعف و قوت خویش را کشف نماید و آنها را در جهت رسیدن به اهداف مادی و معنوی مدیریت نماید.

به بیان دیگر، شخص با بررسی واقع گرایانة باورها،ارزشها، احساسات، آرمانها، و توانایی‌های بالقوه و بالفعل خود و استفاده از آن درتصمیم گیریها به گونه ای که به نفع خود و روابط‌مان با دیگران باشد. این در واقع مهارتی است که که به حس پرورش یافته‌ای از عزت نفس منجر می شود. در واقع آگاهی از خود، روندی مستمر و کاشفانه است که طی آن متوجه می شویم که به معنی واقعی کلمه، چه کسی هستیم.

حال به توجه به این تفصیلات اگر مراد شما از شناخت استعداد درونی،شناسایی اینست که آیا برای فلان رشته تحصیلی، و یا فلان فعالیت کاری و اجتماعی توانایی داریم و یا نداریم، باید بگویم که با اندکی تامل در پروندتان براحتی میتوانید این امر را کشف کنید.

کشف استعدادها

مراحل استعدادیابی و شناخت مهارت های خود را به خوبی درک کنید.

هر کسی استعدادی دارد، و این مهم است که تا زمانی که متوجه آن شود؛ به دنبال‌اش بگردد و به همین دلیل اهمیت استعدادیابی بسیار بالا و قابل توجه می باشد. اولین کاری که باید انجام دهید، این است که بدانید استعداد یابی چیست. سپس تفاوت بین توانایی‌ها و مهارت‌های خود را بشناسید. همانطور که می دانید؛ مهارت‌ها، توانایی‌هایی هستند؛ که آن‌ها را یاد گرفته‌اید. این مهارت ها عمدتا از مدرسه، کلاس‌های آموزشی، شغل و یا از طریق تجربه و فعالیت های کاربردی بدست آمده‌اند.

استعداد ها به طور طبیعی به شما مربوط می شوند. و در واقع توانایی هایی هستند؛ که بطور ذاتی از خود بروز می دهید. دیگران ممکن است این موضوع را به عنوان هدیه ای از سوی خدا، به رسمیت بشناسند. درست مانند مهارت‌ها، شما می‌توانید خودتان را استعداد یابی کرده و آن‌ها را نیز بهبود ببخشید.

و در نهایت درست در جایی که این مهارت و استعدادهایتان با هم ترکیب می‌شوند، نیروی نهایی شما خودش را نشان می دهد. در حال حاضر کتاب های مختلفی در این رابطه منتشر شده اند؛ که به شما در استعداد یابی کمک می کنند. این امر نکته ای است؛ که برای توجه به نقاط قوت، به جای بهبود ضعف‌های اجتناب ناپذیر شخصیتی، به شما اعطا می کند.

در نهایت بعد از درک توانایی‌ها و مهارت‌های فردی خود می‌توانید؛ در مورد آن‌ها به راحتی با دیگران صحبت کنید. و به نوعی آن‌ها را به زندگی خود راه دهید. به زبان ساده تر می توان گفت؛ که به رسمیت شناخت استعداد های خودتان ، می تواند در قبول آن‌ها توسط دیگران نقش موثری داشته باشد. شما باید بتوانید استعداد یابی خویش را با مهارت یادگیری در تفکر استراتژیک، مدیریت تغییر کامل کنید.

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه نوشته